Guide att hitta bästa tandläkaren

Tips för att hitta den bästa tandläkaren för er

När det gäller tandvård är det alltid bäst att se samma tandläkare regelbundet. Den tandläkaren kommer att lära känna alla dina individuella behov, alltifrån allergier och dylikt. Dessutom får ni en historia tillsammans. ”De kommer att vara bekanta med dina tandproblem”

Här kommer en guide hur man väljer den bästa tandläkaren för er som har svårt att välja den bästa för er.

1. Leta referens

Om du flyttar till ett nytt samhälle är det alltid bra att fråga din nuvarande tandläkare om hon kan rekommendera någon. Men sluta inte där. Kontrollera med din tandläkare eller närliggande apotekspersonal för hänvisningar. Använd ditt sociala nätverk: Lägg ordet till vänner, släktingar och till och med föräldrar till dina barns vänner för att låta dem veta att du letar efter. Jag tror att prata är mest effektiv, om du har någon som säger” den här är fantastisk ”.

Om du ännu inte känner till många personer i ditt nya grannskap kan du titta på de gula sidorna eller söka på Internet, med tanke på att inte allt som annonseras kan vara korrekt! Många regionala eller lokala tandläkare har hemsidor med hjälpsamma sökverktyg kunder att söka igenom.

2. Kolla upp resvägen

En viss ny tandläkare kan vara bländande, men hur lätt är hans kontor att ta sig till? Finns det parkering eller kollektivtrafik i närheten? Vad är kontortiderna? Om tandläkaren inte bokar möten på helger eller kvällar och du är knuten till ditt skrivbord från måndag till fredag, kanske det inte är en så bra match. Vad sägs om nödsituationer, som en trasig tand på en söndag eftermiddag? Hur hanteras de? Vad kostar det? , och om du inte har någon försäkring, finns en betalningsplan tillgänglig?

Om svenska inte är ditt första språk kanske du vill veta vilka andra språk som talas. Om du är förälder (eller om närvaro av gråtande barn gör dig nervös), kanske du vill ta reda på om barn är välkomna. Alla dessa frågor kan besvaras innan du ens sätter fot i tandläkarens dörr.

3. Ring dem

Ring receptionen för att ta reda på om tandläkaren accepterar nya patienter. Medan du är på det, fråga om några av dem om parkeringar och kollektivtrafik som du fortfarande har frågor om. Detta är också din chans att kolla in någon inställning. ”Hur behandlar receptionisten dig?”. ”Är personalen vänlig? Får det dig att må bra? ”Om du är kvar på obestämd tid, om personalen verkar stressad och framfusig, eller om de inte verkar veta svaren på någon av dina frågor kan det vara ett dåligt tecken.

4. Besök dem

Gå och se platsen personligen. Är det lätt att komma dit, och var de rimligt tidsmässigt? Är väntrummet och kontoren snygga, rena och välorganiserade? Behandlas du med artighet när du anländer? Vad är din känsla för den övergripande atmosfären – känner du dig bekväm i den här miljön?

5. Prata med tandläkaren

Vid ditt första besök, fråga tandläkaren om hennes inställning till en behandling. Förklarar hon klart och tydligt ? Jobbar den förebyggande eller bara med akuta problem? Tandläkare skiljer sig i saker som deras inställning på kosmetisk tandvård, eller hur ofta de behöver en röntgen. ”Du borde ha en ganska bra idé om vad du vill ha för dig själv och se hur de passar in i det”. Viktigast av allt, den här inledande samtalen med tandläkaren hjälper dig att känna av hur bekväm du är med hen. Tycker du att du kan samtala enkelt, och lyssnar hen på dina frågor och bekymmer?

Det kan ta lite tid att göra för att hitta den bästa tandläkaren. Men i det långa loppet lönar det sig för dig och dina tänder.

De bästa tandläkare jag hittat är dessa