Unna dig det lilla extra

Tänk om du bott i Malmö och haft ett spabad. Tänk att kunna unna sig ett bad ute under den kalla vintertid som vi har i Sverige. Att äga ett spabad står högt upp på listan för många villaägare runt om i vårt avlånga land. Produkten Spabad har blivit väl etablerat i både Malmö, Skåne och resten av Sverige och det finns en mängd olika typer av leverantörer att välja mellan.

Många ställer sig dock frågan. Vad är ett Spabad? Ett spabad kan beskrivas som ett exempel på ett bubbelbadkar som är utvecklat för att användas utomhus året om. Ett spabad har alltid ett inbyggt reningsverk och olika typer av massgemunstycken. Om man köper ett mer elegant Spabad finns det även ledbelysning i badkaret. Alla baden är isolerade för att ge en bra driftsekonomi och ett termolock medföljer alltid vid leverans.spabad
Fråga nummer två som många ställer sig är vad som krävs för att installera ett spabad i sin trädgård. Det som krävs är plan yta, ström med en styrka av 230v (installeras av en behörig elektriker) viktigt att tänka på är att man använder en jordfelsbrytare.
Viktigt är att Spabadet placeras som ett hårt underlag som klarar av badets tyngd och belastning. Om man vill så går det även bra att placera sitt spabad på ett trädeck eller av en yta lagt med marksten. Man får absolit inte sätta sitt spabad direkt på gräsmattan, utan då är det viktigt att ta bort en cirka decimeter och fylla upp detta med singel, även kallat makadam. Detta måste packas hårt.

Upp på makadamet lägger man ut markisolerings skiva som är 50 mm tjock. Detta gör att man får en bonus isolering från marken och ett bra skydd för badet.
När man kommit såhär långt kommer funderingar på vart man ska placera sitt spabad i Malmö.

Det bästa man kan göra är att placera badet så nära huset som möjligt. Om man inte vill det så kan man tänka sig att man placerar ut det på en mysig plats i trädgården. Egentligen kan man säga att placeringen får göras vart som i trädgården om man bara följer ovanstående krav vid installation. Men över lag så används badet oftare under vintern om det står placerat lättillgängligt. Ett spabad ska man använda ofta och då är det viktigt att det är placerat nära och bra. Spontana dopp är det absolut bästa som finns. Du tappar lite av den känslan om du placeringar badet långt bort från huset.
Sist men inte minst funderas det mycket om vad det finns för olika typer av tillbehör för ens bad.
Det finns som sagt en mängd olika varianter av trappor som underlättar när man kliver i och ur badet.
Några trappor har inbyggda lådor för att förvara kemikalier och tillbehör i. Locklyftare är praktiskt att satsa på. Locket är inte tungt men ganska otympligt. Med en locklyftare så är det enkelt för en person att täcka av och lägga på locket på badet.

Tusen tack för att ni läst denna artikel om Spabad Malmö. Fortsätt följa våra artiklar för mer tips och råd.